Zengő Praxisközösség

Lovászhetényi egészségnap

Categories :Egészségnapok

A Zengő Praxisközösség önálló szervezésében 2019.08.24-én egészségnap volt Lovászhetényben. Sok programelemmel készültek kollégáink:

  • az állapotfelméréseken összesen 25 fő jelent meg, dr. Menczer Gábor és kedves kolléganői Piroska és Helga mérték a vérnyomásokat, vércukrokat
  • vércukormérésen a bátrabbak – köztük gyerekek – vettek részt, összesen 23 főnek mértünk vércukrot. Örömmel jelentjük, hogy mindössze egy hölgynek mértünk magasabb értéket
  • 23-an voltak kíváncsiak a vérnyomásukra. bár igen nagy meleg volt, szerencsére csak két magas értéket regisztráltunk.
  • anyajegyszűrésen, bőrgyógyászati tanácsadáson 25 fő jelent meg, rosszindulatú elváltozást senkinél nem találtunk
  • testzsír – és BMI mérésen dietetikusunk 17 fővel beszélgetett. Ez az egyik legkényesebb tanácsadás, hiszen aki túlsúllyal rendelkezik, életmódváltással tud a feleslegtől megszabadulni. Ebben természetesen a gyógytornászunk is tud segíteni.

Ezen az egészségnapon a Pécsváradi Mentőszolgálat két munkatársa is jelent volt, kicsiknek és nagyoknak tanították az újraélesztés alapjait.

A gyerekeket sok vidám móka várta: volt arcfestés Dea nénivel, kötözés Zsuzsa nénivel, kipróbálhatták a részeg szemüveget, lufit hajtogatott Jusztina, és Lilla gyógytornászunk segítségével egy XV. századi kínai játékot is felelevenítettünk: gumiztunk!

Gyöngyösi Jusztina koordinátorunk nagyon finom és egészséges kóstolóval várt kicsiket és nagyokat: gyümölcs és zöldségsalátával, frissen sütött teljes kiőrlésű kenyérrel, kétféle szendvicskrémmel – spenótos csicseriborsó és avokádó krémmel. Aki az édességet szerette, választhatott a müzli szeletekből, és a hozzáadott cukrot nem tartalmazó nápolyikból. Nagy sikere volt az olajos magvaknak is. Külön köszönet Lukácsevics Lindának, aki különleges homoktövis limonádét készített az egészségnap részvevőinek.

Mindenkinek köszönjük a részvételt!