Zengő Praxisközösség

Zengővárkonyi egészségnap

Categories :Egészségnapok

A nyár első napját a Zengő Praxisközösség Zengővárkonyban töltötte, ahol egészségnapot szerveztünk. A kissé szeles idő sem fogott ki rajtunk! 42 fő látogatott el standjainkhoz. Vérnyomásmérésen a megjelentek egyharmadának mértünk magas vérnyomást. A vércukormérésen kicsit jobb eredmény született, mindössze hét főnek volt magas a vércukorszintje aznap. A Findrisk tesztet kitöltve, elmagyarázva mindenki megnéázhette, hogy milyen esélye van nála cukorbetegség kialakulásának.

A CO mérésen igazából csak a dohányosoknak kellene részt venni, de mindig népszerű vizsgálat. A 16 mért főből négyen dohányoztak, velük függőségi tesztet is töltöttünk ki.

A testzsír -és BMI mérésen a legszomorúbbak az eredmények. Mindössze a mérésen résztvevők egynegyedének volt optimális ez a két érték. A többiek az elhízott, ill. túlsúlyos kategóriába estek. Nekik természetesen felajánlottuk a praxisközösség dietetikusának rendelését.

Anyajegyszűrésen előzetes regisztrációval 33 fő vett részt. Szerencsére rosszindulatú elváltozás nem volt.

A falu ügyes kezű hölgyei közül hatan készítettek egészséges, finom, sós és édes sütiket. Nekik egy-egy üveg olíva olajjal köszöntük meg a fáradozásukat.

Külön szeretnénk megköszönni Mohácsi Istvánné Áginak a szervezésben nyújtott segítséget!