Zengő Praxisközösség

Első nordic walking klub

Categories :Klubok

Dacára annak, hogy május 21-én délután jócskán lógott az eső lába, 14 lelkes résztvevő jelent meg a pécsváradi Várkertben az első Nordic Walking Klub foglalkozáson. A csecsemőkön kívül minden korosztály képviseltette magát, a legfiatalabb sportoló kilenc, a legidősebb hetvenhét (!) éves volt.

Néhányan még bot nélkül érkeztek, de ők is becsületesen elvégezték a bemelegítő és levezető gyakorlatokat, és kölcsön bottal “élesben” is kipróbálhatták ezt az intenzív gyalogló sportot. Alapos elméleti felkészülés, bemutató és próbakörök után indultunk egy-egy hosszabb útra. Ekkor derült ki, hogy nem is olyan egyszerű összehangolni a bothasználatot a lépésekkel, és a testtartással, hát még a beszélgetéssel. Lassan mindenki nagyon jól elsajátította a technikát, a zengővárkonyiak annyira belejöttek, hogy felmerült: a kocsi marad, és ők bizony hazagyalogolnak inkább.

Meghatódva figyeltem, ahogy az edzés után is rótták a köröket a Várkertben, mire kiderült, hogy az egyik botjuk tappancsa elveszett, és arra vadásznak még mindig! Mindenesetre nagyon jól éreztük magunkat, és edzés végére azt is, hogy mindeközben az izmainkat is alaposan megdolgoztattuk!

Mostantól keddenként találkozunk a Várkertben 18 órakor, az újonnan csatlakozókat is szeretettel!