Zengő Praxisközösség

Nordic Walking Klub indul

Categories :Klubok

Kedves Mozogni vágyók!

 

Minden érdeklődő számára nyitott (nem beutaló köteles) Nordic Walking Klub indul  keddenként, 18-19 óráig, a csodás pécsváradi Várkertben. Akinek már van Nordic Walking botja, az hozza magával, akinek még nincsen és nem tudja pontosan milyet kellene beszereznie, az is nyugodtan jöjjön el, kóstoljon kicsit bele és gyűjtsön információkat a sportról, a gyaloglásban pedig bot nélkül is részt vehet. Megfelelő kényelmes sportcipő szükséges.

Ennek a rendkívül egyszerű (és nagyszerű) sportnak a jótékony hatásait nehéz lenne röviden összefoglalni, ízelítőként annyit kiemelnék, hogy:

–  a botok használata révén tehermentesíti az alsó végtag és a gerinc ízületeit,

– intenzíven átmozgatja a gerincet és a felső végtagokat is (izmaink 90%-át megdolgoztatja!), ezért mozgásszervi panaszokkal élőknek, irodai munkát végzőknek is javasolt.

A megfelelő technika alkalmazásával egy kardiotréning is megvalósul, és akár 50%-kal több kalóriát éget el a szervezet, így testsúlycsökkentés céljából is rendkívül hatékony módszer. Kezelt cukorbetegeknek és magas vérnyomásosoknak is ajánlott.

A természetben való kikapcsolódás és a csoportos mozgás öröme, pedig jó közérzetet biztosít, így szinte mindenkinek javasolt, aki tud sétálni, és szeretne gyógyulni, fejlődni és jól érezni magát!

A jelszó változatlanul: “A végtelenbe és tovább!”

Mindenkit várok szeretettel  május 21-én, kedden 18:00-kor a Várkertben, az Óvoda kerítése mellett, a réten találkozunk!

Kelemen Lilla gyógytornász