Zengő Praxisközösség

Marázán

Categories :Egészségnapok

Marázai Egészségnap

Marázán a falunapon tartotta 2018. október 14-én a „Zengő” Praxisközösség 8. egészségnapját. Összesen 34 fő vett részt az állapotfelméréseken, tanácsadásokon, gyerekprogramokon.

A reggel kezdődő programokon Dr. Rajnai Gabriella háziorvos tájékoztatta a résztvevőket a nap programjáról és a közeljövőben várható eseményekről, mint nőgyógyászati szűrés és dohányzás leszokást segítő tréning.

Az egészségnapon egészségfelelős kollégánk tájékoztató anyagokkal és részletes tájékoztatóval várta a megjelenteket, hogy milyen szolgáltatásokat lehet igénybe venni.

Vérnyomásmérésen 33 fő vett részt. Magas vérnyomást összesen 12 főnek mértünk. CO mérést 12 fő vette igénybe, közülük 3 fő rendszeres dohányos, 2 alkalmi. A rendszeres dohányosok közül két fő szeretne részt venni a november 14-én, Geresdlakon induló leszokást segítő tréningen. Vércukor mérésen 32 fő vett részt. 4 fő diabetológiai gondozott. Összesen 5 főnek mértünk magasabb értéket.

A testzsír mérést és BMI számítást igénybe vevők (33 fő)  közel 60%-a túlsúlyos vagy elhízott! Gyógytornászaink készségesen álltak rendelkezésükre, felhívták figyelmüket az igénybe vehető mozgás programokra.

A résztvevő gyerekek – cserébe az egészségfejlesztési feladatok megoldásáért – buborékfújót kaptak ajándékba.

Az egészségnapon megjelenteket a Pécsi Mazsorett Csoport lelkes táncosai szórakoztatták. Meglepetésként egy kis színházi jelenetnek is részesei lehettünk, melyben többek között a praxis háziorvosa is főszerepet játszott.

A Praxisközösség munkatársai vegyes zöldségsalátával, valamint gyümölcssalátával várták a résztvevőket.