Zengő Praxisközösség

Nagypalli Egészségnap 2018. július 7.

Categories :Egészségnapok

A Nagypalli Pogácsafesztivál keretében 2018. július 7-én tartotta a „Zengő” Praxisközösség 3. egészségnapját. Összesen 43 fő vett részt az állapotfelméréseken, tanácsadásokon, gyerekprogramokon.

Az egészségnapon egészségfelelős kollégánk tájékoztató anyagokkal és részletes tájékoztatóval várta a megjelenteket, hogy milyen szolgáltatásokat lehet igénybe venni.

Nagy örömünkre szolgált, hogy az állapotfelmérések iránt a férfiak is nagy érdeklődést mutattak, hiszen a megjelentek közel fele az „erősebbik” nem tagjai közül kerültek ki.

A méréseken résztvevők közel 50%-nak mértünk magas vérnyomást.  A testzsír mérést igénybe vevők 70%-a túlsúlyos vagy elhízott! A testtömeg index mérésekor hasonló eredményt kaptunk: 69 %-nak magasabb a testsúlya az elvártnál.

Nagy sikere volt a gyermek egészségfejlesztési programoknak. Ezen belül kipróbálhatták, milyen „részeg szemüvegben” horgászni, hogyan kell helyesen fogat mosni és hogy jól működnek-e az érzékszerveik. Minden résztvevő gyermek egy buborékfújót kapott ajándékba.

Az egészségnapon megjelenteket a Pogácsafesztivál nevéhez hűen reform pogácsával, vegyes zöldsalátával, valamint gyümölcssalátával és zabpehely keksszel várták a Praxisközösség munkatársai.